PotentialPodden™

Samtal med Tua Holgersson, VD Bliwa Livförsäkring

September 6, 2022

Tua Holgersson är en långvägare inom försäkring. Hon har arbetat drygt 20 år på Skandia, knappt 10 år inom Länsförsäkringsgruppen och nu sedan slutet av 2019 på Bliwa. Nästan 25 av de åren har hon verkat i olika ledarroller varav drygt 10 av dessa som VD. Utöver sitt VD uppdrag på Bliwa arbetar hon i några styrelser.

Bliwa är ett ömsesidigt specialiserat försäkringsbolag som erbjuder personförsäkring, företrädesvis inom gruppförsäkring.  ”Vi försäkrar människor och inte saker”. Inom Bliwa finns ett stort kundfokus, djup kompetens och en kultur präglad av entreprenörsskap.

Tua brinner för att leverera starka kunderbjudanden och är övertygad om att för att lyckas med det, är ledarskapet och medarbetarskapet helt avgörande och då med en särskilt tro att fungerande team/ samarbetet kan uträtta stordåd!   

Hon tycker att det är ett privilegium att få vara ledare inom försäkringsbranschen som bidrar med samhällsnytta och i en mycket spännande tid av stora förändringar.

När hon inte jobbar trivs hon att med sin man renovera/ fixa med hus, vistas med familjen i fjäll och skärgård och hålla i gång fysiskt. Hon har sprungit sex maraton varav fyra i New York. Mest energi av allt får hon när hon hänger med sitt barnbarn Ester, 2 år. ”Jag är en mycket mallig mormor” 😊  

Podbean App

Play this podcast on Podbean App