PotentialPodden™

Samtal med Ulrica Hedman, VD Länsförsäkringar Uppsala

December 8, 2020

Denna gång har vi ett inspirerande samtal med Ulrica Hedman, VD på Länsförsäkringar Uppsala.

Ulricas väg till vd-rollen var kanske inte så traditionell. Att arbeta på kontor fanns inte i hennes sinnevärld utan målet från väldigt unga år var istället att bli bäst i världen på slalom. Så från ett tryggt hem i Norsjö i Norrland, gick resan vid femton års ålder till skidgymnasium i Tärnaby och sedan sjuksköterskeutbildning på skidhögskolan i Östersund. Att idrotta och tävla på hög nivå gav ovärderliga lärdomar som att ta ansvar, att leda sig själv och leda andra mot högt uppsatta mål – något som Ulrica haft stor nytta av både i jobbet och privat. 

Efter ett år som sjuksköterska på akuten på Norrlands universitetssjukhus påbörjades en karriär inom försäkringsbranschen.
-"Jag valde det mest för att bekräfta att kontorsarbete inte var något för mig – jag ville ju jobba med människor. Döm om min förvåning när jag fick min första chefstjänst vid 23-års ålder och insåg att chefsjobb inte alls handlade om att vända papper, utan just om att leda, motivera och inspirera människor att prestera", säger Ulrica.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App